България за първи път е №1 по индустриално производство в Европейския съюз

България за първи път е №1 по индустриално производство в Европейския съюз Снимка: МИИ

Вицепремиерът Нинова се похвали: За първи път сме №1 по индустриално производство в ЕС

„Вчера Европейската статистическа агенция „Евростат“ излезе с данни, според които за първи път България се нарежда на първо място в ЕС по ръст на индустриално производство. Рекорден ръст от 20,02 %“. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Тя добави, че такава добра новина страната ни не е имала през последните 15 г. – от 2007 г., от когато сме държава член на ЕС. 

„Това се дължи на 4 причини - спряхме рекета върху бизнеса, ограничихме кражбите и течовете, правителството подкрепи фирмите с компенсации за скъпия ток и самият бизнес положи усилия с реорганизация и оптимизация на производството си, за да постигнем този резултат.

Това означава повече работни места, повече данъци, по-високи заплати за работниците, повече средства - за безплатни детски градини, за млади семейства и за пенсионери“, каза още Нинова.

Тя представи данните на Евростат, според които България е на първо място по индустриално производство в ЕС. „Виждате, че се справяме по-добре от всички европейски държави“, каза икономическият министър и отчете ръст във всички сектори на икономиката в износа и вноса

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: