Ръководителите на ФБР и Ми- 5 предупредиха бизнесмените за "китайската заплаха"

Ръководителите на ФБР и Ми- 5 предупредиха бизнесмените за "китайската заплаха" Снимка: https://pixabay.com/

Китайски компании може да са замесени в индустриален шпионаж

Това заявиха в съвместно изявление директорът на ФБР Кристофър Рей и генералният директор на британското разузнаване MI5 Кен Маккалъм.

Те призоваха световните бизнесмени да имат предвид този факт, ако се съгласят да си сътрудничат с китайски предприемачи.

Според изявлението, китайското правителство има практика на хакване и кражба на чувствителна информация „за икономическа изгода“. За да премахнат тази заплаха, ФБР и MI5 препоръчват на бизнесмените да се свържат с организациите, ако е необходимо.

Поддържането на технологично превъзходство може да направи повече за добавяне на стойност към една компания, отколкото партньорството с китайска компания за продажба на този огромен китайски пазар, само за да откриете, че китайското правителство и вашият „партньор“ крадат и копират вашите иновации“, заяви Рей.

На 29 юни САЩ внесоха в черен списък пет китайски компании за сътрудничество с Русия преди и след началото на военната операция в Украйна. Ограниченията включват Connec Electronic, King Pai Technology, Sinno Electronics, Winninc Electronics и World Jetta (HK) Logistics.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: