Масивна вятърна турбина само с един оборот може да захранва дом 48 часа

Масивна вятърна турбина само с един оборот може да захранва дом 48 часа

Новата вятърна ферма ще използва няколко масивни турбини за генериране на енергия

Новата вятърна ферма ще използва няколко масивни турбини за генериране на енергия. Те са толкова масивни, че само едно завъртане ще захранва средностатистически дом за 48 часа.

 

Турбините наскоро бяха модернизирани и тази разработка ще бъде първият вятърен парк с комунален мащаб в САЩ.

Vineyard Wind, разработчиците на фермата, наскоро обявиха, че ще използват производителя на турбини GE за генериране на електроенергия. Турбината на General Electric (GE) Haliade-X има огромна изходна мощност от 13 MW,  два пъти повече от мощността на други турбини, инсталирани край бреговете на САЩ.


Само едно завъртане на масивната вятърна турбина Haliade-X е достатъчно, за да захранва среден британски дом за два дни, счупвайки предишния рекорд, също поставен от GE, казва производителят.

   „Изборът на GE като наш избран доставчик на турбини означава, че историческата американска компания ще играе жизненоважна роля в разработването на първата генериране на вятърна енергия в търговски мащаби в САЩ“, казва изпълнителният директор на Vineyard Wind Ларс Педерсен.

   „Това е важен момент не само за бъдещето на нашия проект, но и за бъдещето на индустрия, която е готова за експоненциален растеж през следващите десетилетия.

Vineyard Wind 1 ще бъде построен край бреговете на Martha's Vineyard, Масачузетс и се очаква да генерира достатъчно енергия за 400 000 домове и бизнеси в района.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: