Богдан Теофанидис е новият изпълнителен директор на „Български пощи“

Богдан Теофанидис е новият изпълнителен директор на „Български пощи“

Млад екип от ръководни кадри на най-високо ниво от престижни международни компании поема управлението на „Български пощи“, съобщиха от Министерски съвет

Вчера вицепремиерът Калина Константинова обяви на брифинг, че отстранява старото ръководство на пощите, заради лоши финансови резултати и липса на правилни управленски решения, които да спасят дружеството от непрекъснато растящи загуби.

Богдан Теофанидис (на снимката) е новият изпълнителен директор на „Български пощи“. Той има над десет години опит в големи международни компании като заема различни регионални, ръководни и специализирани роли в областта на дигитализацията, финансите и изграждането на системи за управление, базирани на ключови показатели.  
Инж. Лъчезар Арсов е новият председател на Съвета на директорите на „Български пощи“. Той е специалист в областта на информационната сигурност. Завършил е Техническия университет, гр. София, магистър по телекомуникации. През последните 6 години е част от екипа на международната финтех компания Софтуер Груп, а професионалният му опит включва роли, както в частния, така и в държавния сектор.  

Надежда Алексиева ще бъде заместник-председател в Съвета на директорите. Тя е юрист с дългогодишен опит в държавни дружества, сред които „Летище София“ ЕАД и „Български пощи“ ЕАД (от 2007г. до 2013г.) Работи като главен юрисконсулт на "Летище София" ЕАД и директор на дирекция "Правна дейност" в "Български пощи" ЕАД.  
Виктор Фачев има над 10 години професионален опит в управлението на човешки ресурси в различни сфери - от фармацевтичната до ИТ сферата. Преди да се присъедини към SiteGround, е оглавявал отдел "Човешки ресурси" в Kaufland България, в Sanofi за Югоизточна и Централна Европа и е управлявал HR процеси в Hewlett-Packard в София и Пало Алто.

Виктор Караджов  ще бъде член на борда. Заемал е поста директор на центъра за споделени услуги на Palfinger AG, международна технологична и машиностроителна компания, лидер в производството на кранове и повдигащи системи. Има богат опит в изграждането и управлението на ефективни административни процеси.  

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: