Във Великобритания раздават електрически одеяла заради високите цени на отоплението

Във Великобритания раздават електрически одеяла заради високите цени на отоплението Снимка: https://pixabay.com/

Във Великобритания фирмата Octopus Energy реши да раздава електрически отопляеми одеяла на хората, след като се повишиха цените за отопление

Това съобщава The Sun. Според изданието ще бъдат предоставени одеяла с електрическо отопление на онези граждани, които изпитват финансови затруднения.

Миналата седмица цените за отопление достигнаха най-високите си стойности в страната, като средната годишна сметка се повиши с близо 700 британски лири на домакинство. След като един от клиентите на Octopus Energy се оплака, че въобще не е включвал отоплението си тази зима, защото не може да си плати сметките, компанията реши да подари 5000 одеяла.

Изданието уточнява, че в Amazon сега такива средства за отопление се продават за 40 паунда. За да кандидатстват за такова одеяло, клиентите на Octopus Energy трябва да попълнят специална форма на сайта.

По-рано британската компания Ovo Energy трябваше да се извини на клиентите си за съвета да се греят до домашните си любимци по време на енергийната криза в страната.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: