Илон Мъск обяви кога човек ще стъпи на Марс

Илон Мъск обяви кога човек ще стъпи на Марс

Основателят на SpaceX потвърди прогнозата си кога хората ще стъпят на Марс

Илон Мъск използва своя акаунт в Twitter, за да предскаже кога хората най-накрая ще кацнат на Марс. Той отговори на публикация в Space Hub, в която го попитаха колко скоро ще се случи това през 21-ви век.

„2029“, написа той в отговор на мем, който свързва перспективата за кацане на хора на Марс с историческото кацане на астронавти на Луната по време на мисията на НАСА "Аполо" през 1969 г.

По-рано, през декември 2021 г., той зяви пред списание Time, че ще бъде изненадан, ако хората „не кацнат на Марс в рамките на пет години“.

Катп разказа подробно и за плановете за усвояване на Червената планета.

Например, да се изгради самообезпечаващ се град, който ще използва хидропонни ферми, захранвани със слънчева енергия. Те ще поддържат постоянно човешко селище на разстояние 55 милиона километра от Земята.

Следващата наистина важна задача е да се изгради самообезпечаващ се град на Марс и да се преместят там животни и земни същества“, каза основателят на SpaceX пред Time.

"Това ще бъде нещо като футуристичен Ноев ковчег. Но ние, разбира се, ще вземем повече от двама души."

Дотогава SpaceX трябва да завърши работата по Starship, следващото поколение междупланетен космически кораб, който направи първото си успешно кацане след излитането си през май 2021 г. Както Мъск заяви в подкаста на Лекс Фридман, „Starship е най-сложната и усъвършенствана ракета, създавана някога“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: