YouTube премахна каналите със съветски филми и радиоспектакли

YouTube премахна каналите със съветски филми и радиоспектакли Снимка: pixabay.com

От днес пък руският държавен регулатор Роскомнадзор блокира Instagram в РФ

Докато Роскомнадзор блокира Instagram в Русия, отвъд океана вземат не по-малко "интересни " решения. Така например, видеохостингът YouTube блокира канали със съветски филми и радиопиеси, съобщи Lenta.ru.

Става дума за официалните канали на "Советское телевидение. Гостелерадиофонд" и "Советское радио. Гостелерадиофонд" на платформата. При опит да влезе в тях или да се гледа видеоклип, принадлежащ на каналите, потребителят вижда съобщението: "Този канал не се предлага в държавата ви".

"Гостелерадиофонд" потвърди на страницата си в социалната мрежа ВКонтакте блокирането на каналите . Представител на организацията уточни, че съдържанието е станало недостъпно в нощта на 11 срещу 12 март.

На 11 март YouTube заяви, че ще блокира акаунтите на руски СМИ, финансирани от държавата. Освен това услугата ще премахне съдържанието за специалната операция в Украйна, което "нарушава нейната политика". 

По-рано платформата напълно спря монетизацията за потребителите от Русия, а също така забрани на руските юзъри да се абонират за Premium и YouTube Music.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: