Изчезна основателят на BitConnect, обвинен в измама за $2,4 млрд.

Изчезна основателят на BitConnect, обвинен в измама за $2,4 млрд. Снимка: ferra.ru

Може и да не го намерят

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) не знае местонахождението на Сатиша Кумбхани, основател на криптовалутната платформа за търговия BitConnect, който миналата седмица беше обвинен в измама на инвеститори на стойност 2,4 млрд. долара.

За това съобщава Engadget

В съдебното зявление, подадено в понеделник, SEC заяви, че не разполага с адреса на Кумбхака, гражданин на Индия и подозира, че той най-вероятно се е скрил в друга държава.

Министерството на правосъдието на САЩ обвинява компанията в редица престъпления, включително конспирация с цел извършване на измами, конспирация с цел манипулиране на цените на стоките и конспирация с цел извършване на международно пране на пари.

"Местонахождението на Кумбхани остава неизвестно и Комисията не може да каже кога усилията й да установи местонахождението му ще се увенчаят с успех, ако изобщо се увенчаят", пише SEC в заявлението си.

За първи път основаната през 2016 г. компания BitConnect привлече голямо внимание в социалните мрежи със своята "Програмата за кредитиране".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: