Онлайн курсът М@турата започва след броени дни

Онлайн курсът М@турата започва след броени дни Снимка: Клет България

Обучението, организирано от издателство Клет България, подготвя гимназистите за предстоящия изпит по български език и литература

На 11 февруари започва онлайн курс М@турата за подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература на дванадесетокласници от цялата страна. Уроците ще се провеждат в реално време, два пъти седмично - всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч.Програмата е изцяло съобразена с новия модел на МОН и включва две пробни матури, както и множество дигитални ресурси за упражнение, мисловни карти за бърз преговор и лесно запаметяване, както и електронна христоматия. 

В рамките на три месеца опитни преподаватели ще помогнат на гимназистите за отличното им представяне на матурата. Систематизирания материал ще представят Веселин Геренов, учител по БЕЛ в столичното 73. СУ „Владислав Граматик“ и Владимир Игнатов, учител по БЕЛ В 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София. Всеки желаещ може да се включи в курса организиран от Клет България, като избере един от изгодните абонаменти тук.

Като бонус към уроците по български език и литература, организаторите поставят начало на курса този петък с психолога Александра Алгафари, която ще сподели полезни съвети как зрелостниците да се справят със стреса покрай предстоящия изпит и да се концентрират максимално върху усвояването на учебния материал.

За мен е удоволствие да се включа в този курс, защото е време да обърнем внимание и на психическото здраве на учениците, а не само на стремежа към висок успех. При мен идват немалко млади хора, които се опитват да навигират сложния баланс между учене/работа, социален живот и душевно спокойствие. Затова поздравявам организатора на курса издателство Клет България за прекрасната идея да се фокусира върху именно това равновесие, докато същевременно помага с успешното взимане на изпитите“, сподели Александра Алгафари.

Наличието на записи от срещите е удобно предимство за случаите, когато на младежите им се наложи да пропуснат урок или при нужда лесно и бързо да преговорят точно определена част от учебното съдържание.

За междинна проверка на знанията си и в края на обучението всички записали се дванадесетокласници ще могат да се тестват с пробна матура, която ще бъде проверена от експерти оценители.

Повече подробности за онлайн курса „М@турата“ родителите и учениците могат да открият тук.

 

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: