Gett, конкурентът на Uber, печели 100 милиона долара

Gett, конкурентът на Uber, печели 100 милиона долара Снимка: pixabay.com

Насочва се към пазара на бизнес пътувания.

Приложението за такси Gett събра 100 милиона долара, с което общото му финансиране достигна до 750 милиона долара. Платформата за резервации „всичко в едно“ на Gett е достъпна за фирми в Европа и Северна Америка. Тя се конкурира с Uber for Business и новата Ola for Business.

Компанията е основана в Израел през 2010 г. Тя заяви в съобщение за пресата, че ще използва финансирането за подобряване на своята „наземна платформа за пътуване за корпорации“. 

Подобно на Uber и Bolt, Gett позволява на хората да пътуват при поискване, за да стигнат от A до B. Това е платформа за резервации „всичко в едно“ и е достъпна за фирми в Европа и Северна Америка. Може би не е изненадващо, че компанията все повече държи да регистрира големи фирми с хиляди служители като клиенти.

Това обаче не е единственото. Индийската компания Ola обяви подобно предложение Ola for Business във вторник, докато Uber стартира Uber for Business през 2014 г. Има много други фирми, които се опитват да се конкурират в това пространство, включително Addison Lee и Wheely. 

Въпреки конкуренцията Gett каза, че една трета от Fortune 500 са станали клиенти, откакто пусна корпоративната си услуга за пътуване през 2010 г. Клиентите включват харесванията на Google и Disney. 

Gett посочва, че фирмата е станала оперативно печеливша през декември 2019 г. Освен това подчерта, че е на път да получи положителен паричен поток през 2021 г. 

Дейв Уайзър, главният изпълнителен директор на Gett, казва в изявление: „Постъпленията ще ни помогнат да развием нашата уникална корпоративна платформа SaaS (софтуер като услуга) в международен план." 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: