Allbirds започна да продава тениски и пуловери

Allbirds започна да продава тениски и пуловери Снимка: pixabay.com

Прочутият с маратонките си стартъп в Силициевата долина се надява да завладее пазара с нов артикул.

Allbirds се впуска в ново пазарно приключение, като дебютира с четири нови артикула: тениска, изработена от бракувани ракови черупки; вълнена жилетка; вълнен пуловер и вълнено пухено яке - всички направени от една и съща мериносова вълна, произхождаща от Нова Зеландия, използвана и в популярните обувки на Allbirds.

Дебютът идва повече от година, след като Allbirds започна да продава чорапи, отбелязвайки първите си опити извън обувките. По-рано тази година компанията започна да продава бельо.

Новите продукти удвояват ангажимента на компанията да използва устойчиви материали, в това число растения, рециклирани пластмасови бутилки и сега ракови черупки.

Компанията за първи път идентифицира поток от отпадъци, който представлява излишък от черупки от снежни раци в канадската индустрия за морски дарове. За производството на ризи, минералите се извличат от черупките и се смесват с вълна. Резултатът е антимикробна тъкан, която може да убие бактериите.

Докато по време на пандемията продажбите на облекло като цяло намаляха, то продажбите на Allbirds се увеличиха. Потребителите търсят комфорт и Allbirds е известен точно с това. Компанията пусна първите си обувки за бягане през април. Също така наскоро стартира и собствено мобилно приложение.

Стартъпът, създаден през 2016 г., е може би най-известен със своите вълнени маратонки от 95 долара. Allbirds продаде милионната си бройка само след две години на пазара. Брандът бързо доби широка популярност и наскоро привлече вниманието на актьора Леонардо ди Каприо.

Миналия месец компанията получи 100 милиона долара в кръг за финансиране от сериите Series E. Финансирането, водено от Франклин Темпълтън, оцени Allbirds на 1,7 милиарда долара. През 2018 г. производителят на устойчиви обувки събра 50 милиона долара.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: