Google анонсира „умно

Google анонсира „умно" оборудване за видео връзка в конферентни зали

® needpix.com

То е предназначено за платформата Google Meet, а устройствата използват изкуствен нтелект.

Google в партньорство с Lenovo разработи ново оборудване за видео комуникация в конферентни зали. Серията Series One е предназначена за платформата Google Meet и се състои от няколко устройства, използващи технологии за изкуствен интелект, съобщи The Verge.

 

Всеки комплект от оборудването Series One включва обикновена 12-мегапикселова или увеличена 20,3-мегапикселова интелигентна камера. Комплектът включва също така и 10,1-инчов контролер със сензорен екран, изчислителна система и интелигентен звуков панел.

 

Според компанията камерите могат автоматично да кадрират участниците в срещата и да определят колко хора се намират в залата, без да се използва технология за разпознаване на лица.

 

Звуковият панел Smart Audio Bar е снабден с осем микрофона и може да обработва „до 44 канала едновременно". Устройството е способно да увеличи човешкия глас и да филтрира страничните шумове чрез технологията TrueVoice.

 

Цялата установка работи с помощта на изчислителната система Meet, базирана на Chrome OS.


 

В зависимост от комплекта срещите могат да се управляват с помощта на презареждащо се дистанционно управление или 10,1-инчов сензорен екран. И двете устройства поддържат Google Assistant и могат да работят само с гласови команди.

 

Комплектът за малка по размер зала, включващ интелигентна камера, аудио канал, изчислителна система и дистанционно управление, ще струва около $ 2699. Цената на комплекта за средна зала - $ 2999, а за голяма зала - $ 3999.

 

Оборудването Series One ще се предлага в два цвята: въгленочерен и тебеширено бял. Според Google комплектите ще бъдат достъпни за предварителна поръчка „в близко време".

 Прочетете още за:
Google Series One оборудване

  0 
  0