Мистериозни семена пристигат в САЩ с пратките от Китай. Властите молят да не се засяват

Мистериозни семена пристигат в САЩ с пратките от Китай. Властите молят да не се засяват

® USDA APHIS

Много американци сигнализират, че са получили семена, без да са ги поръчвали

Американците са изправени пред истинска загадка. Селскостопанските служби на няколко щата в САЩ излязоха с нарочни прессъобщения през последните дни, в които предупреждават гражданите за подозрителни пакети, съдържащи мистериозни семена, вероятно пристигнали от Китай.

„Не отваряйте пакета“

„Видовете семена в опаковките понастоящем са неизвестни и могат да съдържат инвазивни растителни видове", предупреди в понеделник земеделският департамент в Охайо. „Ако получите такъв пакет, моля, НЕ сейте тези семена. Ако те са в запечатан пакет, не го отваряйте!", се казва още в съобщението.

Напълно е възможно нежеланите семена също така да съдържат вредни плевели, да разпространяват болести по местните растения или да бъдат опасни за добитъка.

 Указания в никакъв случай да не се отварят пакетите, нито да сеят семената са издадени към населението и от департаментите по земеделие на щатите Вашингтон, Луизиана, Вирджиния и Канзас.

Китайски символи на някои етикети

Според местните медии и разпространените  снимки някои от пакетите са били с етикети, оставящи впечатление, че се касае за бижута, и са съдържали китайски знаци.

За момента мотивите зад тези пратки остават неясни. Според полицейското управление в Охайо това може да е нелоялна практика, използвана в онлайн търговията, при която се повишава рейтингът на продуктите чрез генериране на фалшиви поръчки. Прочетете още за:
земеделие САЩ семена

  0 
  0