Колко часа продължава най-дългият пътнически полет на Земята

Колко часа продължава най-дългият пътнически полет на Земята Снимка: depositphotos.com

И как се забавляват пътниците по време на продължителното пътуване със самолет

Най- дългият редовен полет на днешно време е рейсът Ню Йорк-Сингапур. Във въздуха самолетът прекарва почти 19 часа, съобщава Rambler.

Факти:

Разстояние: 15 349 км.

Време за полет: 18 часа и 50 минути.

Летище на излитане: Международно летище Джон Кенеди.

Летище за кацане: Летище Чанги.

Превозвач: Singapore Airlines.

Самолет: Airbus A350-900 LR.

За първи път полетът стартира на 9 ноември 2020 г.

Цена: от 642 долара (за януари 2022 г.)

Развлечения

Пътниците на полета пресичат почти една трета от екватора на Земята. Авиокомпанията е предвидила всичко, за да не скучаят те на борда. Основното е, че в самолета работи високоскоростен WiFi. Интернет не е достъпен само за 2, 5 часа, когато самолетът прелита  северната част на Тихия океан. Освен това на разположение на пътниците е каталог от филми, сериали и музика - около 200 часа разнообразен контент.

"Не бях във възторг от избора на филми през този месец. Но само в секцията "Холивуд и не само" имаше 130 заглавия - грях е да се оплакваме", се казва в отзив за полета на уебсайта bloomberg.com.

Тези, на които гледането на филми и слушането на музика им е омръзнало, могат да поспят на комфоптни кресла. В самолета предоставят маска за сън, тапи за уши, възглавница, одеало и дори чаршаф за постиляне.

Храна

Около 1,5 часа след излитане на пътниците се предлага вечеря. На единадесетия час от полета се сервира основно ястие с десерт и шампанско - впрочем, времето за сервиране може да се промени. Освен това, по време на целия полет могат да се поръчат закуски и ястия от менюто.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: