Автомобилите на Tesla превземат пазара в Южна Корея

Автомобилите на Tesla превземат пазара в Южна Корея Снимка: Unsplash.com

Американската компания за производство на електроавтомобили отчете най-успешния си месец в Южна Корея през изминалия юни с 2827 продадени превозни средства.
С последните си финансови резултати Tesla компенсира слабите продажби през април и май, когато производството в Щатите беше блокирано от разпространението на коронавируса. Към момента моделът Tesla 3 e вторият най-търсен вносен автомобил в Корея след Mercedes A-Class. Продажбите на Tesla 3 в азиатската страна за юни са генерирали приход от близо 10 млн. 380 хил. щатски долара за компанията.

Корейските фенове на Tesla спомагат много за безплатната реклама в страната, като споделят в реално време пътя на доставка на електромобилите си в профилите си в социалните мрежи. Известният актьор Йо А Ин беше показан да отива на пазар със своя Tesla X SUV в телевизионно шоу, което доведе до скок в търсенето на този модел електромобил, пишат от Reuters. 

От друга страна, един от основните автопроизводители в Южна Корея - Hyundai Motor, регистрира спад с около 31% на продажбите за юни с 2513 продадени автомобила на своя модел електромобил Hyundai Kona EV. 

Според неофициални източници между 4 и 5 хил. южнокорейци са направили поръчка за Tesla 3, а доставките се очакват не по-рано от септември тази година, съобщава Reuters.

През изминалия месец Tesla задмина Toyota Motor и се превърна в най-скъпата компания за автомобили с цени на акциите, надхвърлящи 1000 долара. Доставките на Tesla за второто тримесечие разбиха всички очаквания на пазара във време, когато конкуренцията се свива поради пандемията. Още по темата във

facebook