Тежките последствия от насилието, завладяло съвременния екран

Тежките последствия от насилието, завладяло съвременния екран Снимка: youtube.com

Влиянието на модерните видеопродукти все по-често буди тревога.

Неотдавна  британско основно училище е изпратило писмо до родителите, в което излага опасенията си, че децата, които са гледали, разпространявания от Netflix сериал „Игра на калмари“, имитират сцени от шоуто, показвайки как се разстрелват едно друго на детската площадка, съобщава indy100.com 

„Децата, които гледат това, са изложени на реалистични сцени на асилие и за съжаление проявяват поведение, което няма да бъде толерирано“, се казва в писмото. 

„Игра на калмари” е 9-серийна южнокорейска телевизионна продукция, която разказва за компютърни игри, в които загубилите се осъждат на смърт. Смесица от виртуален и реален свят, само месец след премиерата на 17 септември, сериалът е гледан от 111 милиона души, чупейки рекордите на стрийминг платформата Netflix.

Междувременно, медиите във Флорида преди дни съобщиха, че бащата на детето, което застреля 21-годишната си майка през август, ще бъде съден за убийство по непредпазливост. Мнозина смятат, че фаталният инцидент се е случил под влиянието на компютърна игра

BBC припомня, че обвиняемият е оставил зареден пистолет в раницата на сина си, нарушавайки правилата за съхранение на огнестрелно оръжие. „Може да не е искал да направи нещо, но трябва да плати последствията“, казва полицай от Алтамонте Спрингс, Флорида. Най-лекото наказание може да бъде 15 години пробация и $10 000 глоба. 

Медиите не коментират последствията за детето, което просто е искало да си поиграе с майка си по модела, присъстващ в много детски компютърни игри.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: