Германците искат да работят от вкъщи

Германците искат   да работят от вкъщи Снимка: Igor Kralj/PIXSELL

Повече от две трети от германците, които са работили от вкъщи по време на пандемията, искат да запазят възможността за тази форма на работа, показва проучване, публикувано в понеделник

Популярността на работата от дома нарасна още повече по време на пандемията“, заявиха от енергийната компания Eon въз основа на резултатите от проучване, проведено от института YouGov.

71 % от анкетираните заявяват, че искат да работят от вкъщи в бъдеще. В началото на пандемията миналата година само 58 % от анкетираните изразиха това желание.

  
Но само 26 % от анкетираните искат да работят постоянно от вкъщи. 45 процента искат да се редуват да работят от вкъщи и да ходят в офиса през работната седмица.
 

Като най -важна причина за работа от вкъщи, анкетираните посочват спестеното време за пътуването до работа и позитивния екологичен аспект.

В края на юни германското правителство отмени задължението за работодателите да позволяват на служителите си да работят от вкъщи, където е възможно.

Германската асоциация на работодателите се противопостави на законово задължение за работа от вкъщи.

Социалдемократическата партия на Германия (SPD), която вероятно ще спечели най -много гласове на предстоящите парламентарни избори, обяви, че възнамерява да регулира законово правото на работа от вкъщи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: