Бащата на Бритни Спиърс иска от нея $ 2 милиона, за да се откаже от попечителството

Бащата  на Бритни Спиърс иска от нея $ 2 милиона, за да се откаже от попечителството Снимка: hhsepitaph.com

Адвокатът на Бритни смята, че Джеймс Спиърс иска да плати за нейна сметка съдебните разноски по делото между двамата, както и други свои задължения.

През август Бритни Спиърс най-сетне се отърва от опеката на баща си, което се опитва да направи от 2014 г. Джеймс Спиърс доброволно се отказа от правото си да контролира живота на дъщеря си, с уговорката, че ще го направи, когато прецени, че е подходящо. Той контролира живота на певицата вече 13 години, вкл. финансите, личните ѝ връзки, приятелския кръг и дори дизайна в дома ѝ. 

Бритни беше поставена под контрола му след тежък публичен срив и нестабилно поведение през 2008 г. Чашата преля, когато певицата обръсна главата си и нападна с чадър колата на папараци. Тя беше задържана в психиатрична клиника за оценка на психичното здраве. Тогава Джеймс Спиърс подаде съдебна молба за спешно „временно“ настойничество, намеквайки, че дъщеря му не е в състояние да се грижи за себе си. Така бащата на певицата получи законното право да я назирава и да взема решения относно финансите, здравето, бизнес сделките и личния живот на Бритни.

freebritney protest outside courthouse in los angeles during conservatorship hearing
Снимка - harpersbazaar.com

Феновете на звездата отдавна се съмняват, че опеката е в интерес на техния идол. Сайтът FreeBritney.net, който стартира през 2009 г., скоро излезе с изявление, в което изрази негъгласието си с подобен контрол над живота и кариерата на Бритни Спиърс. 

„През дванадесетте години настойничество на Джеймс Спиърс тя обикаля света, издава албуми и работи по телевизионни предавания. Но нейният настойник решава дали да го прави, или не, тя не може да сключва договори за себе си и има нужда от разрешението му, за да излезе от дома си и да харчи собствените си пари”, пише сайтът.

През юни тази година Бритни Спиърс се обърна за пореден път към съда в с искане за прекратяване на опеката, разкривайки подробности от живота си под контрола на баща ѝ. Според певицата, тя е била заставяна да работи, да взема силни лекарства и не ѝ е било позволено да забременее.

Новият адвокатски екип, който певицата нае с идеята най-сетне да спечели съдебната битка за правата си, заяви, че искането Джеймс Спиърс за компенсация от близо $ 2 милиона долара може да има сериозни последствия. „Той трябва да се оттегли незабавно и без условия от ролята си на квестор на нейното имение”, каза адвокатът на певицата и внесе в съда документи, обвиняващи баща ѝ в изнудване.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: