Ню Йорк: В ресторантите ще се допускат само ваксинирани срещу COVID-19

Ню Йорк: В ресторантите ще се допускат само ваксинирани срещу COVID-19 Снимка: pixabay

В Ню Йорк, когато някой влиза в ресторант или фитнес зала, от него ще се изисква документ, потвърждаващ ваксинация срещу коронавирус

Това съобщи кметът на града Бил де Блазио в Twitter.

Ако искате да участвате пълноценно в живота на обществото, трябва да се ваксинирате. Ще ви трябват доказателства за ваксинация срещу COVID-19 във вътрешни ресторанти и спортни зали, както и за посещение на концерти и представления, които се провеждат на закрито в Ню Йорк. Това е жизненоважно изискване за безопасността на нашия град“, пише де Блазио.

Според кмета на Ню Йорк, през изминалия ден в града са открити 1288 нови случая на коронавирусна инфекция, 75 души са хоспитализирани.

Ню Йорк стана първият град в САЩ, който изисква потвърждение на ваксинацияа срещу COVID-19 в заведенията за обществено  хранене, пише The New York Times. Изискването ще влезе в сила на 16 август, а от 13 септември изпълнението му ще бъде проверявано от градските власти.

По материали и на https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/new-york-city-vaccination-mandate-indoor-activities-september-1234991952/#?utm_source=onesignal

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: