Министър Комитова уволни шефа на АПИ заради спрените ремонти

Министър Комитова уволни шефа на АПИ заради спрените ремонти

Досегашният шеф на АПИ Апостол Минчев е разпоредил писмено спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища

Вчера (19 юли 2021 г.) министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев, съобщиха от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища, на практика блокира дейността на фирмите.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от Минчев, на среща в министерството на 23 юли, от 11 ч.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: