Потребителите на социалните мрежи не са готови да се откажат от тях само заради пари

Потребителите на социалните мрежи не са готови да се откажат от тях само заради пари Снимка: pixabay

42% от американците са готови да се откажат от телевизора, колата или дори домашния си любимец, но не и от акаунтите в социалните мрежи

Такива заключения са направени в хода на проучване на Reboot Foundation сред 1000 жители на САЩ на възраст от 18 до 72 години.

На въпрос доколко хипотетично са готови да изтрият всичките си акаунти в социалните мрежи, 70% от анкетираните отговорили, че биха го направили, ако им бъдат платени 10 000 долара. Всеки пети (20%) се нуждае от поне 1 милион долара за това.

Като цяло едва всеки трети респондент предприема някакви стъпки за ограничаване на използването на социалните мрежи. Например от време на време изключва телефона си или ограничава гледането на новини.

Малко повече от половината от участниците в проучването заявяват, че прекарват около два часа в социалните мрежи през деня, а 12% - повече от четири часа. 36% признават, че са ги използвали поне час повече от началото на пандемията.

Всеки пети (20%) описва връзката си със социалните мрежи като нездравословна, но повече от половината са доволни от това колко често и до каква степен ги използват. Също така преобладаващото мнозинство съобщава за доста „умерено ниво на загриженост“ относно тяхната онлайн социална активност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: