Онлайн продажбите на коли в Латинска Америка процъфтяват

Онлайн продажбите на коли в Латинска Америка процъфтяват Снимка: gl-events.com

В търговията с автомобили уверено навлизат много стартъпи

Тенденцията към все повече продажби на коли в Латинска Америка, изглежда, е трайна. Един от сериозните признаци за продължаващата възходяща перспектива е активизирането на онлайн сектора в търговията с автомобили, с особено силен тласък по време на ковид-рестрикциите. 

В началото на месеца платформата за онлайн покупко-продажби на автомобили Karvi събра $ 10 милиона инвестиции. Основан в Аржентина през 2018 г., стартъпът е един вид дигитален мост между автосалоните и потребителите, като освен покупко-продажби предлага и други услуги – преглед на механиката, професионално фотозаснемане и разширени гаранции. 

През март тази година Karvi стартира и продажбата на сертифицирани употребявани автомобили, като услугата включва независима оценка и едногодишна гаранция на механиката.

В момента за Karvi работят около 100 служители, а активната търговска мрежа на компанията включва 1000 автотърговци в щата Сао Пауло, Бразилия, където платформата стъпи през март миналата година. Компанията поддържа операциите си и в Буенос Айрес и планира да използва инвестицията, за да удвои до 2022 г. както персонала, така и активната си дилърска мрежа, съобщава LABS.

Бизнесът привлича не само стартъпи. Миналия месец първият мексикански еднорог Kavak със същия предмет на дейност обяви пред Reuters, че е събрал $ 485 милиона инвестиции, което ще му помогне за онлайн дебюта в Бразилия през следващите месеци.

По същото време и бразилският еднорог Creditas обяви, че навлиза в онлайн сектора за покупко-продажба на употребявани автомобили, където ще се конкурира освен с платформите от Аржентина и Мексико, и със сънародника си - стартъпа Volanty, който вече действа в тази пазарна ниша в Бразилия.

Наред с търговията на автомобили, онлайн секторът в Латинска Америка също търпи бързо развитие и изненадващо за анализаторите на континента, в него работят много жени, вкл. и на ръководни позиции.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: