Мерки: В Гърция е разрешено по едно пазаруване дневно

Мерки: В Гърция е разрешено по едно пазаруване дневно Снимка: pixabay

Според одобрените от правителството нови мерки пазаруването в търговските обекти в южната ни съседка е възможно само по веднъж на ден

При покупка на хранителни продукти потребителите имат право да пазаруват само в пределите на общината си или до 2 километра извън нея, съобщава Ekathimerini. За целта те ще изпращат текстово съобщение с тяхното име и адрес на номер 13033 с код 2.

За да пазаруват в нехранителни магазини за търговия на дребно, те ще могат да напускат своята община (но оставайки на територията на региона си). В този случай също ще трябва да изпратят кратко съобщение, но на номер 13032, което включва име и фамилия на купувача. Задължително трябва да се получи обратен SMS с потвърждение. То е необходимо, за да бъде показано на полицията при проверка.

Пазаруването е позволено само по веднъж на ден, като времето е ограничено в рамките на 3 часа. Това означава, че от момента на потвърждение потребителите разполагат с три часа, за да излязат от дома си, да напазаруват и да се приберат.

За посещение при фризьор се използва същият номер 13033, но с код 6.

Търговските центрове и универсалните магазини в Солун, Козани и Ачая ще останат затворени поне до 12 април. Кога те ще отворят врати, ще бъде обсъдено през следващата седмица, според правителствено съобщение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: