Спад на криптовалутата

Спад на криптовалутата Снимка: vesti

Индикаторите за търговия на DVAN показват, че първата криптовалута за първи път от края на май падна под линията на тенденциите, вероятно образувайки нова вълна от продажби, съобщава Bloomberg.

Биткойнът падна под линията на тренда за първи път от края на май, което предполага, че може да се формира нов модел на продажба. Техническата съпротива се прогнозира на 10 000 долара и всеки спад вероятно първо ще достигне 9500 долара, което би означавало 2% отстъпление от текущите нива.

В момента Bitcoin се търгува на 9678 долара. Altcoins, включително Bitcoin Cash и Litecoin, също намаляват. Крипто индексът Bloomberg Galaxy (BGCI), който проследява основните цифрови валути, падна с 1,1% при минимум сесия.

„На фона на факта, че централните банки печатат пари за стимулиране на икономиката поради коронавирусната пандемия и избухването на социални вълнения, хората започват да виждат стойността на биткойните като истински финансов инструмент, за да разберат, че децентрализацията има значение - заяви изпълнителният директор на Voyager Digital - Стив Ерлих. - Благодарение на това Bitcoin набира популярност като средство за защита от нестабилност на традиционните пазари."

Тази година феновете на криптовалутите бяха насърчени от повишаването на цените на жетоните, тъй като централните банки и правителствата по света предприемат стимулиращи мерки в подкрепа на икономиките. Повишаването на цената на жетоните е с 35%,  но сега някои от известните анализатори на Уолстрийт също се ориентираха към криптовалути.

Анализаторите на борсата за криптовалути Kraken, описвайки тенденциите, отбелязват вероятно увеличаване на нестабилността в близко бъдеще. Анализаторите смятат, че ако цената на биткойн се повиши над 10 500 долара, това може да означава влизане в нов цикъл. Ако обаче не настъпи растеж от текущата позиция, вероятен е сценарий, при който криптовалутата ще е около 6200 долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: