Започват проверки за злоупотреби със средствата за патронажната грижа

Започват проверки за злоупотреби със средствата за патронажната грижа

Партията, издигнала кмета на столичния район „Красно село“, оттегли подкрепата си и настоя за пълен одит

Предприета е проверка в столичния район „Красно село“ по мярката „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3“, съобщи Министерството на труда и социалната политика. 

Ръководителят на управляващия орган по тази мярка сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Главната инспекция по труда (ГИТ), за да се произнесат дали има нарушения след публикации в медиите по темата за разпределението на отпуснатите средства.  

Към момента  е извършена една проверка на място за изпълнението на проекта „Красно село - по-близо до гражданите - патронажна грижа“. Обект на проверката са постигнатите резултати от проекта, в т.ч. броят на нуждаещи се, получили услуги в дома си от екипите на „Патронажна грижа“.

Управителният орган на мярката ще извърши проверки на всичките 17 столични района, които предоставят „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“.  

Междувременно „Демократична България“ сне доверието си към своя кмет на „Красно село“ - Росита Станиславова, и настоя за пълен одит на тази важна за уязвимата част от населението мярка за подкрепа. Нещо, което управителният орган на мярката се ангажира да направи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: