Започват проверки за злоупотреби със средствата за патронажната грижа

Започват проверки за злоупотреби със средствата за патронажната грижа

Партията, издигнала кмета на столичния район „Красно село“, оттегли подкрепата си и настоя за пълен одит

Предприета е проверка в столичния район „Красно село“ по мярката „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3“, съобщи Министерството на труда и социалната политика. 

Ръководителят на управляващия орган по тази мярка сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Главната инспекция по труда (ГИТ), за да се произнесат дали има нарушения след публикации в медиите по темата за разпределението на отпуснатите средства.  

Към момента  е извършена една проверка на място за изпълнението на проекта „Красно село - по-близо до гражданите - патронажна грижа“. Обект на проверката са постигнатите резултати от проекта, в т.ч. броят на нуждаещи се, получили услуги в дома си от екипите на „Патронажна грижа“.

Управителният орган на мярката ще извърши проверки на всичките 17 столични района, които предоставят „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“.  

Междувременно „Демократична България“ сне доверието си към своя кмет на „Красно село“ - Росита Станиславова, и настоя за пълен одит на тази важна за уязвимата част от населението мярка за подкрепа. Нещо, което управителният орган на мярката се ангажира да направи.