Tesla на Илон Мъск създава летящ спортен модел електромобил

Tesla на Илон Мъск създава летящ спортен модел електромобил

Очаква се Roadster 2 да се появи на пазара още през 2022 година

Компанията на Илон Мъск Tesla работи над проект, който да направи  спортния електромобил Roadster 2 и летяща машина. 

"Аз искам той да може да се рее. Опитвам се да измисля как автомобилът може да излети без да убива хора. Вероятно ще отлепва от земята на около метър или около тази височина. Ако колата изведнъж падне, окачването ще се повреди, но хората няма да пострадат", разказва за плановете си Илон Мъск (на снимката).

Милиардерът планира да направи така, че новият Roadster да може да преодолява неголеми разстояния в полет. Автомобилът ще развива 100 км. в час за по-малко от две секунди. А с едно зареждане ще изминава 965 км. Roadster трябва да се появи на пазара през 2022 г., пише The Verge.

Преди време китайските регулаторни органи се усъмниха в качеството и безопасността на електроавтомобилите на Мъск. Властите проведоха разговори с ръководителите на автогиганта в Пекин и Шанхай след жалби на клиенти за проблеми с Tesla най-често при управлението на автомобила и запалване на батериите. 

Tesla направиха предписания за подобряване на констатираните пропуски в автомобилите, както и за спазване на китайските закони за защита правата на потребителите. Компанията се съгласи с претенциите и призна редица недостатъци.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: