Правителството ще отпусне 470 хил. лв. на община Лъки за спешни дейности

Правителството ще отпусне 470 хил. лв. на община Лъки за спешни дейности Снимка: МС

Днес заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за да отпусне правителството 470 000 лева на община Лъки за спешни укрепителни дейности

 Те се отпускат, за да се предотврати опасността от голямо срутище в региона, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който пристигна на място заедно с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Премиерът Борисов добави, че Комисията ще прецени също колко допълнителни средства ще са необходими за укрепването и на други проблемни места, сред които терени в Костинброд, Гоце Делчев, Брезница и Дъбница.  

 

Днес се надявам, както видяхте за Своге – в рамките на часове преведохме парите и започнаха да чистят. Надявам се до края на деня, най-късно утре сутрин да си получат средствата. Освен това за миньорите, които са в рудниците оловно-цинковите, в сряда ще им се продължи концесията, за да са спокойни и сигурни за работата“, изтъкна министър-председателят Борисов.

Премиерът посочи сериозната подкрепа на държавата, така че Лъки да се превърне в прекрасен туристически и промишлен център, съобщиха от правителствения пресцентър.