Saxo Bank публикува "шокиращи прогнози" за 2021 г.

Saxo Bank публикува "шокиращи прогнози"  за 2021 г. Снимка: pixabay

Поредица от малко вероятни и подценени събития могат сериозно да засегнат финансовите пазари и да предизвикат мощна ударна вълна

За това предупреждават специалисти от датската Saxo Bank, която публикува традиционните си топ десет „шокиращи прогнози“ за 2021 година.

Датската инвестиционна банка очаква рекорден ръст на корпоративните фалити през следващата година поради прегрятата от антикризисни кредити икономика.

Прогнозира се също така, че фалшивите новини ще бъдат унищожени с помощта на блокчейн технология; очаква се също негативно въздействие на успешната ваксинация срещу COVID-19 върху състоянието на големия бизнес, както и опустяване на големите градове, което ще е следствие от въвеждането на безусловен базов  доход за всеки.

Пандемията от COVID-19 и тежките избори в САЩ ни доближиха до това, което можеше да изглежда далечно бъдеще, като ускориха практически всяка социална и технологична макро-тенденция“, коментира Стин Якобсен, главен инвестиционен директор в Saxo Bank.

Експертите прогнозират трудна година за Amazon, която през 2021 г. „ще премести централата си в Кипър", за да избегне правителствените репресии.

Специалистите не вещаят най-добрите перспективи и за Централната банка на Франция, чиято банкова система ще се изправи пред крах.

В прогнозата се казва, че националният дълг на страната спрямо нейния БВП може да надхвърли 120% през 2021 г. спрямо сегашните приблизително 100%.

При такова състояние на нещата Франция ще трябва да се обърне за помощ към Германия, която би могла да помогне в преговорите с ЕЦБ.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: