Две причини биткойнът да поевтинее с $ 2600 за няколко часа

Две причини биткойнът да поевтинее с $ 2600 за няколко часа Снимка: pixabay

Цената на BTC не можа да установи нов максимум и бързо падна под $ 17 хил. Има риск криптовалутата да поевтинее с още 30%.

През изминалия ден курсът на биткойна падна с 15%, до сегашните $ 16,4 хил. Дневният обем на търговията леко намаля - до $ 51 млрд. Делът на биткойна се увеличи до 63,2%.

Има две възможни причини за бързия спад в цената на биткойните. Ръководителят на аналитичната служба CryptoQuant, Ки Янг Джу, посочи едната от тях.

През последните няколко часа притокът на монети към борсите скочи рязко, съобщи той в профила си в Twitter. В същото време запасите от биткойни се прехвърлят от големи притежатели, подчерта Джу.

Въпреки това пазарът все още е доминиран от купувачи, както се вижда от анализ на индикаторите на мрежата на биткойн, добави той. Затова Джу е уверен, че през следващите няколко дни курсът на първата криптовалута ще актуализира историческия си максимум от $ 20 000.

Друга причина за снижението на криптопазара може да бъде съобщението на ръководителя на една от най-големите борси Coinbase Брайън Армстронг. В профила си в Twitter той написа, че до него са достигнали слухове за евентуално засилване на регулирането на пазара на криптовалути от правителството на САЩ.

Армстронг заяви, че правителството е получило предложение за затягане на контрола върху личните извънборсови портфейли, като разширения в браузърите или приложения на устройства.

Армстронг предполага, че Coinbase и други платформи ще трябва да идентифицират собствениците на такива портфейли, преди да разрешат теглене на средства, ако бъде приет такъв регламент.

Подобен контрол ще убие нарастващото използване на криптовалути и ще принуди американските потребители да използват чуждестранни, нерегламентирани криптокомпании, каза Армстронг. Цената на биткойна започна да спада в рамките на два часа след това съобщение.

Брайън Кели, главен изпълнителен директор на BKCM LLC, предупреди вчера за риск от спад в цената на биткойна. Според неговите прогнози курсът на монетите може да падне до 12 хиляди долара.

Има три причини за това: внезапно покачване на цените на алткойните, значителен брой отворени дълги позиции и значителен приток на нови потребители в индустрията, смята той.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: