Терористична атака във Виена

Терористична атака във Виена

Полицията продължава разследванията.

Въоръжени лица атакуваха шест места в централната част на Виена в понеделник. Те започнали пред главната синагога, убивайки двама души и ранявайки най-малко 14 в това, което Австрия нарече „отблъскваща терористична атака", докато преследваше нападателите.

Сега най-малко 1000 полицаи организират масово преследване, след като „няколко" заподозрени екстремисти откриха огън в близост до синагога и оживени ресторанти в шестте обекта в австрийската столица.

Въоръжени лица открили огън по хора, седнали в бирените градини близо до главната синагога на Виена на Seitenstettengasse снощи. 
 

На следващия час настъпва масово насилие и кръвопролития. Снимки и видеозаписи показват стрелби, бягащи с писъци минувачи и терористи, стрелящи диво по улиците. 
 

Виена е в шок, докато полицията се опитва да събере парчетата от случилото се и да проследи останалите нападатели. Не е ясно колко нападатели са замесени, но полицията твърди, че преследва поне още един нападател. 
Австрийският министър на вътрешните работи Карл Нехамър определи мъртвия заподозрян като „съмишленик на ИДИЛ" и заяви, че полицията продължава да открива други съучастници.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: