Twitter ще позволи на някои служители да работят от вкъщи постоянно

Twitter ще позволи на някои служители да работят от вкъщи постоянно Снимка: Getty Images

Twitter ще позволи на част от работната си сила да продължи да работи от дома „завинаги“, ако служителите пожелаят, потвърдиха от компанията пред CNN Business.

Решението отразява как някои мерки, приложени за справяне с пандемията, могат да доведат до ново нормално корпоративно поведение в Америка, дори след здравната криза.   

Twitter (TWTR) не уточни кои роли ще отговарят на условията за дистанционна работа, но компанията заяви, че хоум офис опитът за последните няколко месеца е добре функциониращ.   
„Ако нашите служители са в роля и ситуация, която им позволява да работят от вкъщи и те искат да продължат да го правят постоянно, ние ще позволим това да се случи“, заяви HR директорът на Twitter, Дженифър Кристи, в изявление пред CNN Business. 


Компанията не очаква да отвори по-голямата част от своите офиси или да подкрепи бизнес пътуванията преди септември. Също така са отменени всички вътрешни събития в компанията през 2020 г., а е възможно това да не се промени и до 2021 г., се казва в изявлението.  


Промяната в Twitter за разрешаване на постоянна работа от разстояние бе съобщена за първи път от BuzzFeed News. Изданието цитира имейл до служителите, изпратен от изпълнителния директор Джак Дорси. От Twitter все още не са потвърдили официално информацията.  

Facebook (FB) и Google (GOOGLЕ) потвърдиха пред CNN миналата седмица, че ще оставят много служители да продължат да работят от дома си до края на годината. Amazon заяви, че служителите могат да работят от вкъщи поне до началото на октомври.   
За някои големи технологични компании следването на стъпките на Twitter може да им коства много. Компании като Apple и Google похарчиха милиарди за офис площи през последните години.   

Тъй като TWTR работата към момента е със статут полупостоянна работа, това забавя също и наемането на кадри. Компанията планира да увеличи работната си сила с 20% тази година, според финансовите документи. Поради пандемията тя отложи този план в опит да контролира „общия растеж на разходите", като наема служители само в критични области, включително инженеринг и безопасност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: