Филмите на ужасите имат положителен ефект върху...

Филмите на ужасите имат положителен ефект върху... Снимка: pixabay

...Вашето тегло... Според английско проучване при гледането на филми на ужасите ние изгаряме калории...
Според проучването: филмите на ужасите трябва да допринасят за отслабването ви...
Какво всъщност се случва с телата ни, когато гледаме филми на ужасите? 

Проучване в Англия стига до следния положителен резултат: Гледаме с широко отворени очи към екрана, но сме готови да затворим очите си във всеки момент. Филмите на ужасите не са за всеки, но всички ги гледаме от време на време. Резултатите от едно английско проучване обаче биха могли да убедят и най-големите критици на филмите на ужасите, че понякога е добре да гледате някоя от тези страшни ленти. Освен огнища на пот и писъци, филмите на ужасите карат нивата ни на адреналин да растат. Когато гледаме тези последователности с високо напрежение, ние също сме постоянно нащрек пред телевизионния екран. Както откри проучване на Уестминстърския университет във Великобритания, това състояние ни помага да намалим теглото си...

А както обясни пред „Телеграф“ университетски професор, изследването проучва ефектите на филмите на ужасите върху тялото на зрителите. Те открили, че 90 минути страшни лентички съответстват на разход на калории от половин час разходка. Средно това е било 113 калории на филм. Това се дължи на повишения сърдечен ритъм, покаченото  ниво на адреналин и свързания с него тласък на метаболизма. 


Три класики, които осигуряват най-много изгорени калории:
„Блестящи" - 185 калории;
„Голямата бяла акула" - 161 калории;
„Екзорсистът" - 158 калории. 

И все пак не е е напълно ясно дали можем да повярваме изцяло на изследването. От една страна, то все още не е публикувано официално, а, от друга, обхватът на проучванията, изглежда, не е достатъчно голям, за да има представителен резултат. Но за да убедите половинката си да гледа филм на ужасите през следващата филмова вечер, може би е достатъчно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: