Бионсѐ и Тина Ноус даряват бързи тестове на социално слаби хора

Бионсѐ и Тина Ноус даряват бързи тестове на социално слаби хора Снимка: Unsplash.com

Майка и дъщеря работят за обхващането с тестове за COVID-19 на най-рисковите групи в афроамериканските квартали на Хюстън, Тексас.
През изминалия уикенд певицата Бионсѐ заедно със своята майка Тина Ноус-Лоусън са провели кампанията #IDIDMYPART в дворовете на две средни училища в Хюстън, щата Тексас. Кампанията е част от благотворителната инициатива на звездата BeyGOOD, а целта ѝ е била да се извършат безплатни бързи тестове за COVID-19, като се раздадат също и санитарни материали, маски и ръкавици, витамини и ваучери за ресторанти на социално слаби хора в града. 

Въпреки че Хюстън е един от малкото градове в САЩ, които предлагат безплатни тестове за откриване на вируса, „някои хора, и по-конкретно малцинствени групи, защото са пренебрегнати, просто не са наясно или не го приемат насериозно“, споделя пред Forbes Тина Ноус, която също е от Хюстън. 

Тя е била вдъхновена да създаде кампанията заедно с дъщеря си с цел по-добро информиране на тази част от американското население, която е най-засегната и дава най-много жертви сред заболелите от коронавирус в САЩ, а именно афроамериканците. Тина Ноус, която е отраснала в бедно семейство в Галвестън, Тексас, винаги се е стараела да възпитава двете си дъщери Бионсѐ и Соландж на щедрост и споделяне. 

Доброволци специалисти от United Memorial Medical Center са извършвали тестовете, като през това време диджеи са пускали последните хитове на Бионсѐ и други изпълнители, за да създадат достатъчно неформална среда и да повдигнат настроението на хората. Кампанията няма еднократен характер, а се старае да привлече още знаменитости, които да я осъществят в районите, където живеят.

Бионсѐ си партнира и с изпълнителния директор на Twitter, Джак Дорси, дарявайки 6 млн. долара в подкрепа на организации, работещи за по-добро психическо здраве в районите на Хюстън, Ню Йорк, Ню Орлиънс и Детройт.
Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: