Том Круз ще снима филм в космоса с помощта на SpaceX на Илон Мъск

Том Круз ще снима филм в космоса с помощта на SpaceX на Илон Мъск Снимка: https://pixabay.com/

Официално: Том Круз поема най-голямото предизвикателство в кариерата си през октомври 2021 г., когато ще пътува до космоса, за да снима нов филм.

В сряда Космическият совалков алманах публикува в Twitter, че Круз ще има главна роля в първия филм, заснет в космическото пространство на Международната космическа станция (МКС). 58-годишният актьор ще се присъедини към режисьора на „The Bourne Identity“ Дъг Лиман през следващата година като част от капсулата Axiom SpaceX Crew Dragon на Илон Мъск.
 

Заедно те ще се отправят към МКС, като това ще бъде първият голям филм, сниман някога в космоса. Въпреки че филмът все още няма заглавие или сюжет, той ще включва едни от най-амбициозните каскади на Круз на фона на десетилетната му кариера с екранни движения, предизвикващи смъртта.

Администраторът на NASA Джим Брайдъстин преди това потвърди новината, че звездата се отправи към космоса, продължавайки своята впечатляваща актьорска кариера. Круз е номиниран за три награди „Оскар" през цялата си кариера и ще се появи в продължението на хитовия си филм „Top Gun", чийто дебют трябва да се състои през 2021 г.

„NASA се вълнува заради работата с @TomCruise и филма на борда на @Space_Station", пише в туитър. „Нуждаем се от популярни медии, които да вдъхновят новото поколение инженери и учени, които да превърнат амбициозните планове на NASA в реалност."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: