Атрактивни новости в обучението в BRITANICA

Атрактивни новости в обучението в BRITANICA Снимка: Pixabay

Геймификацията на обучението и новата игра Real Class в BRITANICА. „Време е да създадем среда, в която децата да преоткрият магията на знанието в символичната борба с чудовището на невежеството“, казва Елена Георгиева, директор на BRITANICA.

„Това, което е характерното и постоянното в нашата работа, е стремежът към самоусъвършенстване. Real Class е разработена от млади преподаватели в BRITANICA за техните ученици. 
Идеята се зароди след първата среща на клуба Dungeons & Dragons. Играта провокира диалог, екипна работа, равноправие и създава усещане за общност. Започнахме да прилагаме играта още през февруари и я включихме в последното занятие на миналата учебна година, с което направихме часовете по-празнични и по-интересни“, казва Елена Георгиева, академичен директор на BRITANICA.
„Очевидно иновативните идеи се раждат в самия процес на игра и никога не сме спирали да сме Homo Ludens – Играещия човек. Мога само да кажа – Влезте в играта!“, продължава Елена Георгиева. 
Тя посочи, че играта Class Real навлиза в обучението на учениците от 3.-4. до 12. клас. За най-малките играта е на принципа на тамагочи. Тя ще бъде в два варианта – за най-малките от 3. и 4. група от детските градини и за малко по-големите – първокласниците и второкласниците. Един магически приятел, който ще се излюпи от тайнственото си яйце след доста дни, в които децата ще черпят умения, знания и опит. 
Целта е учениците и децата да развиват отговорност, екипност, дисциплина, участие в часовете и стремеж да говорят само на английски в час.

„Бъдещето е вече тук. Ние вече сме в свят 2.0 на добавената реалност. През изминалата учебна година направихме необратим скок в бъдещето. Игрите, които създадохме, са само началото!“, продължава Елена Георгиева. 
И цитира Джубран: Децата живеят с нас, но не като нас. Можем да им дадем любовта си, но не мислите си, защото те имат свои мисли. Защото те живеят в дома на бъдещето.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: