
Какви са опасенията на производителите на хмел в Германия
- Земеделие
- Източник: DW
- Автор:

В Германия в момента се събира реколтата от хмел. Фермерите са доволни от качеството на тази основна бирена съставка, но пък са обезпокоени от друг проблем.
Според Закона за чистотата на бирата в Германия хмелът е един от трите основни компонента, които използват немските пивовари. Горчивите масла, съдържащи се в шишарките на хмела, балансират сладостта на малца и са отговорни за пяната в чашата с бира.
Отглеждането на хмел в Германия започва през далечния ХІХ век. Баварският регион Халертау е най-големият производител на тази бирена съставка в света. Тук култивирането на хмел се извършва от около 130 ферми. Общо в Германия могат да бъдат разграничени шест големи региони с хмел.

Събирането на хмел току-що започна, но фермерите вече са уверени, че реколтата ще бъде добра. През тази година метеорологичните условия и валежите според тях са оптимални. Безпокойството им сега предизвиква по-скоро друго обстоятелство.
Поради коорнавирусната пандемия започна да се консумира по-малко бира - както в Германия, така и в целия свят. Световното търсене на тази напитка по предварителните оценки е намаляло с 10-15 процента. Ето защо експертите смятат, че търсенето на хмел ще намалее, а цените му на световния пазар ще паднат.

Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Румънски граничари задържаха украинска двойка с 1,4 милиона долара

Противоречиви сигнали от правителството на Иран

Турция ще увеличи таксите за транзит на кораби през проливите с 15% от 1 юли

Цените на петрола скочиха

Британският премиер направи изявление относно изпращането на войски в Украйна

Създадоха първия в историята музикален албум на основата на записи от сеизмични вълни

Израел продължава ударите срещу Иран

Категоризираните апартаменти, стаи и къщи за гости са вписани в туристическия регистър
