93% спад на английски туристи по Южното Черноморие тази година

93% спад на английски туристи по Южното Черноморие тази година Снимка: www.beaches.bg

Регионалната туристическа камара в Бургас: За месец август чартърните полети са намалели със 78% в сравнение с миналата година.

„Уикенд почивките на български граждани по никакъв начин не могат да разрешат проблемите на българския туризъм този сезон. Нито по отношение на валутните приходи, нито по отношение на бройката чуждестранни граждани, нито по отношение на увеличаване на чартърните полети...“, коментира пред БНР летния туристически сезон тази година председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов.

„Най-много пострада курортът Слънчев бряг заради презастрояването и големите комплекси с много апартаменти. Най-голям брой туристи пристигнаха от Полша – над 30 000 през август. Това е най-малкият спад. Най-големият спад е от английските туристи – 93%, напълно загубени пазари за август тази година спрямо миналата са от Дания, Естония, Финландия, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Франция, Швеция. Едва на 8 септември открихме България за Беларус. 651 000 са българските туристи за юли и август“, продължава коментара си Иван Иванов.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: