Силата на хаштаговете: как да я овладеем

Силата на хаштаговете: как да я овладеем Снимка: https://pixabay.com/

Не можете да използвате Instagram с бизнес цел, без да включите всемогъщия хаштаг в публикациите си.

Според Simply Measured използването дори на един хаштаг увеличава ангажимента с 12,6%. Хаштаговете са ефективен начин за привличане на органичен трафик към вашето съдържание.

Най-популярните хаштагове са общи думи като #love и #summer. Те обаче наистина не правят нищо, за да стимулират ангажиран, качествен трафик, тъй като те не са конкретни и просто привличат цифри вместо потенциални клиенти.

Колкото по-конкретни сте, прибягвайки до често използваните хаштагове, толкова по-успешни ще бъдете в привличането на ангажирана и подходяща аудитория. И така, как да намерите правилните хаштагове, които да използвате?

Започнете с преглед на 20 от най-популярните марки/компании във вашата сфера и проверете хаштаговете, които използват. Направете списък с тях и започнете да ги тествате в публикациите си. Бързо ще определите кое работи, кое не и до каква степен. Запомнете, колкото по-конкретни сте, толкова по-добре. Не забравяйте да следите всеки свой хаштаг, докато го тествате.

Също така може да е супер изтощително да въвеждате това всеки път - не го правете! Вместо да губите време, създайте си шаблон за публикация. По този начин трябва само да копирате и поставите. Освен това можете първо да въведете хаштаговете на работния си плот, за да работите безпроблемно от настолния компютър и мобилния телефон.

Максималният брой хаштагове, които можете да използвате, е 30. Ако използвате повече, Instagram ще изтрие вашия коментар. Започнете постепенно, докато намерите хаштагове, които работят, и надграждайте върху тях.

Отвъд нарастващите последователи

Освен използването на хаштагове за печелене на последователи, категоризирането на съдържанието чрез символа # може да бъде мощен маркетингов инструмент. Сред списъка си с хаштагове включете такъв, който е само ваш, и го използвайте, за да подсилите вашата марка.

Независимо дали ще увеличите последователите си, или ще изградите вашата марка, хаштаговете остават един от най-мощните инструменти на мрежата Instagram. Използвайте ги, за да разширите своя авторитет и последователи.

10-те най-популярни хаштага

Според Post Planner те са:

1. #love

Над 696 милиона публикации в Instagram съдържат #love.

2. #instagood

Този хаштаг се появява в около 314 милиона публикации.

3. #me

Над 297 милиона публикации включват #me.

4. #tbt

Това е популярен хаштаг за тези, които се учат как да търгуват в Instagram или за Throw Back Thursday, където публикувате снимка от миналото в четвъртък.

5. #cute

Този хаштаг се появява в повече от 258 милиона публикации. Всичко с кученца и бебета може да го включва!

6. #follow

Хаштагът #follow присъства в повече от 258 милиона публикации.

7. #followme

Друг хаштаг за привличане на последователи. Посланието му е напълно ясно: искам да ме последвате и това е очевидно.

8. #photooftheday

Запазено за най-сполучливите ви снимки - само една на ден, която намирате за най-добра от всички, или която и да е снимка с този хаштаг.

9. #happy

Не е свързано с песента на Pharrell Williams „Happy“, въпреки че е достойна за усмивка.

10. #tagforlikes

Този популярен хаштаг изисква от хората да го отбелязват в публикации, за да могат да получат повече харесвания. Това е нещо като бизнес, който стои на ъгъла и приканва хората с думите „Харесайте ме! Харесайте ме!" Не е много добър за изграждането на имидж на първокласна марка.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: