Зам.-министър Якимов връчи сертификат за инвестиция за нов завод край Пловдив

Зам.-министър Якимов връчи сертификат за инвестиция за нов завод край  Пловдив Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Зам.-министър Якимов връчи сертификат за инвестиция за нов завод край Пловдив със 100 нови работни места

Заместник-министърът на иновациите и растежа Красимир Якимов връчи сертификат „клас А“ на „ЗиЕс Юръп“ ООД. Той се издава по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за проекта „Производство на автомобилни части от „Зиес Юръп“. Размерът на инвестицията е близо 19 млн. лв. и се предвижда да бъдат открити 100 нови работни места

Проектът е за изграждане на нов високотехнологичен завод в Тракия икономическа зона край Пловдив за производство на алуминиеви части, които намират широко приложение в автомобилостроенето и автомобилната индустрия. 

Зам.-министър Якимов допълни, че по ЗНИ от началото на годината са издадени 10 сертификатa за над 78 млн. лв., които ще открият близо 400 нови работни места в Перник, Русе, Пловдив, Балчик и София. 

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова подчерта, че проектът на „ЗиЕс Юръп“ отваря нова възможност за китайските фирми в България. Тя подчерта доброто сътрудничество на Агенцията с Тракия икономическа зона, като ги определи като изключително подготвени за посрещане на инвеститори.

На церемонията край Пловдив присъстваха още Н. Пр. Дай Цинли, извънреден и пълномощен посланик на Китай в България, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова, кметове на общини, представители на местния бизнес, изпълнителният директор на "Тракия икономическа зона" Пламен Панчев и др.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: