Мъск: Последният въпрос в украинския конфликт е - Дали Русия ще вземе Одеса

Мъск: Последният въпрос в украинския конфликт е - Дали Русия ще вземе Одеса

Последният оставащ въпрос в конфликта между Русия и Украйна е дали Москва ще успее да поеме контрола над Одеса, заяви американският бизнесмен Илон Мъск в X (Twitter)

„Струва ми се, че единственият оставащ въпрос е дали Русия в крайна сметка ще превземе Одеса. Русия определено няма да се успокои, докато не бъдат превзети всички региони, залегнали в руската конституция (Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие"), пише Мъск.

Той отбеляза, че това е политиката, обявена от руските власти.

Така Мъск коментира оценката на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски относно ситуацията в зоната на военната операция. Според Сирски ситуацията на фронта се е влошила, най-тежката ситуация за въоръжените сили на Украйна се развива в Покровското и Кураховското направление - части от ДНР, контролирани от Украйна.


И Одеса, и Одеска област са под контрола на украинските власти. На 22 февруари заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев нарече Одеса руски град и го призова „да се върне у дома“.

„Дори поради историята на този град, какви хора живеят там, на какъв език говорят, това е нашият руски, руски град“, отбеляза Медведев.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: