Пропалестински протестиращи ругаха Джо Байдън, Барак Обама и Бил Клинтън

Пропалестински протестиращи ругаха Джо Байдън, Барак Обама и Бил Клинтън Снимка: eu.usatoday.com

В емблематичната ню-йоркска зала Radio City Music Hall тримата американски президенти провеждаха благотворителна акция на Демократическата партия, набирайки невероятните $ 25 милиона за предизборната кампания на Байдън

Сред хилядите хора в залата, дошли да подкрепят инициативата, пропалестински групи прекъсваха дискусията, крещейки „Джо, геноцидът трябва да си отиде”. Верен на стила си, Барак Обама влезе в диалог с протестиращите, подчертавайки, че Байдън има „морална яснота“ по въпроса за Израел и е готов да изслуша всички страни, за да намерят общ език. 

На опитите да го прекъснат Обама контрира: „Не можете просто да говорите и да не слушате – както правите сега”. Междувременно пропалестински демонстранти заобиколиха сградата отвън и блокираха центъра на Манхатън, скандирайки същия лозунг и нецензурни реплики срещу тримата президенти. 

Анализатори отбелязват, че дори Израел да унищожи Хамас, терористичната групировка постигна целта си – светът се настройва срещу еврейската държава, а страдащото население на Газа привлича симпатии и състрадание.

Действително, съдбата му е незавидна. С ясното съзнание, че започват война, на 7 октомври Хамас нападнаха Израел, варварски убивайки и отвличайки невинни израелски и чуждестранни граждани. За жителите на Газа групировката не осигури нито противовъздушна защита, нито скривалища, нито хранителни запаси. Ответният удар на Израел предизвика хуманитарна криза, която организации от цял свят се опитват да преодолеят – с изключение на Хамас. 

Организацията е заета да се съпротивлява на израелските отбранителни сили и да извива ръцете на Израел със съдбата на повече от 140 заложници, включително малки деца. Пропалестинските движения шумно настояват, че действията на Израел са геноцид, пропускайки ролята на Хамас за това. 

Междувременно терористичните нападения срещу израелци в западен Йерусалим не спират. От Ливан Хизбула бомбардира Северен Израел ежедневно. В Москва терористична атака на Ислямска държава (ISIS) отне живота на 144 души. Говорител на халифата поздрави поддръжниците на ISIS с погрома и ги призова да ознаменуват 10-годишнината от обявяването на ISIS като „вълци-единаци” - с нови актове на насилие срещу християни и евреи в САЩ, Европа и Израел. 

Това ли искат пропалестинските демонстранти по света? Не го твърдят – но и не възразяват.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: