В Китай пуснаха мобилен интернет със скорост 10 Гбит/сек

В Китай пуснаха мобилен интернет със скорост 10 Гбит/сек

Той работи на базата на технологията 50 GPON

В Шанхай стартира първият в светаемонстрационен район на 10G облачен широколентов достъп", работещ на базата на технологията 50G-PON, съобщава Gizmochina.

Това сътрудничество между China Telecom Shanghai Company и ръководството на област Янпу бележи бъдеще със светкавична скорост на интернет.

Мрежата от 10 Гбит/сек е в състояние да промени поточното предаване, работата и всъщност начина ни на живот. Новата услуга, наречена F 5A (подобрена изцяло оптична мрежа), използва инфраструктурата на 50 GPON, за да осигури 10-гигабитова облачна широколентова връзка.

Представете си, че изтегляте 2-часов 8К-филм с размер 90 ГБ само за 72 секунди - ярък контраст с 12-минутното време на изчакване, свързано със стандартния гигабитов широколентов достъп.

Мрежата 10G обещава да промени начина, по който живеем, работим и взаимодействаме онлайн. Жителите на пилотния район могат да разчитат на кристално чисти 3D дисплеи, видими с невъоръжено око, или да се насладят на ефири от събития на живо с безпроблемно гледане от всякакъв ъгъл.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: