Франция и Германия ще строят оръжеен завод в Украйна

Франция и Германия ще строят оръжеен завод в Украйна

Франция и Германия възнамеряват да построят завод за производство на въоръжение на територията на Украйна. За това съобщава агенция Bloomberg.

"Германия и Франция заявиха, че ще започнат да произвеждат оръжие вътре в Украйна, доколкото лидерите на двете най-големи икономики в Европейския съюз са се опитвали да преодолеят опасенията, че техните разногласия ще попречат на блока да мобилизира достатъчна подкрепа за Киев", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че украинските войски "отчаяно не им достигат боеприпаси" на фона на настъплението на Въоръжените сили на РФ.

В същото време се съобщава, че нито германският канцлер Олаф Шолц, нито френският лидер Еманюел Макрон са предоставили подробности за бъдещото предприятие, но, както съобщава агенцията, германският производител на оръжие Rheinmetall AG е обявил през февруари, че ще открие нов завод за производство на артилерийски боеприпаси в Украйна.

Преди това Шолц заяви, че коалицията за доставка на далекобойно въоръжение за Украйна ще се появи в рамките на формата Рамщайн.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: