Райконен още не е сигурен дали ще бъде във Формула 1 след 2020 г.

Райконен още не е сигурен дали ще бъде във Формула 1 след 2020 г. Снимка: wikimedia.org

Световният шампион за сезон 2007 г. във Формула 1, Кими Райконен, заяви, че все още не е обмислял дали да продължи състезателната си кариера през 2021 г.

На първо място трябва да реша дали изобщо ще продължа да се състезавам. След като направя това, ще мога да кажа дали е възможно да карам за друг отбор, различен от „Алфа Ромео", от който съм част към момента."

Дали мястото ми в класирането ще е решаващият фактор относно решението ми? Не мисля. Разбира се, всеки би бил доволен да се бори за точки или подиуми, но за мен това не е решаващият фактор."

Семейството е на първо място и децата ми са вече по-големи, което изисква да пракарвам повече време с тях. Това ще бъде основното нещо, което ще влияе на моето решение дали ще продължа да се състезавам. Ще дойде и момент в живота ми, в който ще искам да правя и други неща освен състезанията", заяви Райконен.

На въпрос дали би освободил мястото си в „Алфа Ромео", за да даде възможнст някой по-млад да получи шанс за развитие във Формула 1, Кими Райконен заяви:

Чувам сравнения как сега аз съм в ситуацията на Мика Хакинен през 2001-ва, когато той си тръгна от Макларън и ми е освободил място целенасочено за 2002 г. Съмнявам се да го е направил специално за мен. Имал си е свои подбуди да го направи", каза, смеейки се, финландецът.

Моето решение ще зависи изцяло от това какво смятам аз за най-добро за мен и близките ми, а не дали това ще помогне на нечия кариера, или не", завърши световният шампион за 2007 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: