Анализатор от 10x Research прогнозира скок на курса на биткойна до $70 хиляди

Анализатор от 10x Research прогнозира скок на курса на биткойна до $70 хиляди

Маркус Тилен нарече инвестициите на институционалните инвеститори в биткойн ETF катализатор за по-нататъшния му растеж

Маркус Тилен от 10x Research призна, че курсът на биткойна може да се повиши до $70 хиляди до края на 2024 г., пише CoinDesk, позовавайки се на доклад на 10x Research.

Анализаторът смята, че растежът на първата криптовалута ще бъде улеснен от макроикономическата среда, паричната политика, изборния цикъл в Съединените щати и инвестициите на участници в традиционния финансов сектор в Bitcoin ETF.

Докато Фед забави първото си намаление на лихвените проценти до май или юни, инфлацията спада и икономиката продължава да расте“, пише Тилен в доклада си. Той също така отбелязва съвпадението на циклите на президентските избори в САЩ с годините на халвинг на биткойна, което исторически е допринесло за повишаване на цените. По-конкретно, биткойнът е нараснал със 152% през 2012 г., 121% през 2016 г. и 302% през 2020 г., средно 192%.

Говорейки за бавната динамика на цените тази година, Тилен отбелязва, че въпреки общата положителна динамика, само в 7 от 13 случая резултатите от януари са били печеливши за биткойна.

Tилен отразява подобна визия за динамиката на цените на първата криптовалута в доклад за Matrixport, наричайки януари един от най-слабите месеци за Bitcoin, за разлика от февруари, който се счита за по-успешен месец за инвестиране в първата криптовалута. В повечето случаи възвръщаемостта на биткойн е средно 8% през февруари, според скорошен доклад на Matrixport.

В предишната си прогноза анализаторът от 10x Research позволи курсът на биткойн да се повиши над $52 хиляди до април, а подходящият момент за началото на „бичите“ залози би бил първата криптовалута да пробие ценовото ниво от $43 хиляди.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: