Китай обеща да подкрепи Русия по украинския въпрос

Китай обеща да подкрепи Русия по украинския въпрос Снимка: pixabay.com

Китайският министър на отбраната: Пекин ще подкрепи Москва по украинския въпрос

Китай ще продължи да подкрепя Русия по украинския въпрос, въпреки натиска от страна на САЩ и заплахата за отбранителното сътрудничество с ЕС. Това съобщи министърът на отбраната на КНР Донг Джун по време на разговор с руския си колега Сергей Шойгу в режим на видеоконферентна връзка, съобщи Агенцията за икономическа информация Прайм.

"Оказахме ви подкрепа по отношение на украинския въпрос — независимо от това, че САЩ и Европа продължават да оказват натиск върху китайската страна. Дори отбранителното сътрудничество между Китай и ЕС е под удар, но ние няма да променяме или да се отказваме от установената политика заради това. И те не трябва и няма да могат да попречат на нормалното руско-китайско сътрудничество", отбеляза министърът на отбраната на Китай.

Той също така добави, че КНР е наясно с натиска, който колективният Запад оказва върху Русия, ето защо Пекин ще окаже решителна подкрепа на Москва. Освен това, като ключови световни държави, Русия и Китай трябва решително да отговарят на всякакви заплахи, заключи Донг Джун.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: