Френски фермери обявиха, че блокират всички пътища в Париж

Френски фермери обявиха, че  блокират всички пътища в Париж Снимка: https://pixabay.com/

BFMTV: Синдикатите на фермерите в региона Ил дьо Франс обявяват блокада на пътищата в Париж

Синдикатите на фермерите в региона Ил дьо Франс обявиха блокада на пътищата в Париж в петък, 26 януари, като част от национално протестно движение срещу политиките на правителството. Това съобщава BFMTV.

Изданието отбелязва, че профсъюзите FDSEA, Jeunes agriculteures и водещите организации за защита на правата на фермерите призоваха за блокиране на всички основни транспортни артерии на града.

По този начин фермерите искат да повлияят на френския премиер Габриел Атал. Те също така планират да засилят натиска върху правителството преди изявленията на кабинета, насрочени за петък, пише изданието.

Преди това стана известно, че един от заводите на германския производител на леки автомобили Volkswagen е спрял работа поради национална стачка на германски фермери.

Съобщава се, че Асоциацията на германските фермери е започнала национална стачка срещу планираните от федералното правителство съкращения на субсидиите в селскостопанския сектор. Според публикацията германските власти са въвели мерки за икономии в бюджета за 2024 г., включително противоречиво намаляване на обезщетенията за фермерите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: