Софийският зоопарк ще разполага с автоматичен дефибрилатор

Софийският зоопарк ще разполага с автоматичен дефибрилатор Снимка: wikimedia.org

Проект „Осинови дефибрилатор“ осигурява първия автоматичен дефибрилатор за Софийския зоопарк

На 25 януари ще бъде поставен първия автоматичен дефибрилатор на територията на Софийската зоологическа градина, съобщава ПР Агенция Кросроудс България ООД.

Животоспасяващият апарат е дарение по проект “Осинови дефибрилатор” на фондация “Първите три минути” и е реализиран с финансовата помощ на Hewlett Packard Enterprise. 

Служителите на HPE България припознаха каузата за осиновяване на дефибрилатор на обществено място и по предложение на фондация „Първите три минути“ избраха това да бъде Софийската зоологическа градина. 

Компанията удвои средствата, събрани от нейните служители и с тези средства беше закупен напълно автоматичен дефибрилатор от последно поколение, работещ изцяло на български език и с функция за избор на режим на спасяване на деца и възрастни. Със събраните средства бяха закупени също специализиран шкаф с аларма, указателни знаци и информационна табела и ще бъде проведено обучение на персонала на зоопарка.

Избраното местоположение е ключово, тъй като ежедневно зоологическата градина е посещавана от голям брой хора, но е и емблематично, заради идеята за осиновяване, която е позната именно като практика за грижа към животните в зоопарка.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: