Майнери изпратиха над 1 милиард долара в биткойни на криптоборсите

Майнери изпратиха над 1 милиард долара в биткойни на криптоборсите Снимка: https://pixabay.com/

Размерът на средствата, насочени от компаниите за копаене на криптовалута за продажба, достигна многогодишен връх

Количеството биткойни (BTC) като средства, изпратени от копачи към криптоборси, достигна „многогодишен връх“, пише CoinDesk. Изданието се позовава на данни от аналитичната платформа CryptoQuant, които показват, че майнинг компаниите са прехвърлили десетки хиляди добити биткойни на стойност над 1 милиард долара към крипто платформи.

Повечето биткойни, насочени към борсите, идват от компанията F2Pool. Анализаторът на фирмата, Брадли Парк, каза пред изданието, че продажбите на биткойни са свързани с повишени разходи, включително капиталови.


В очакване на халвинга на биткойна, който трябва да се случи през пролетта на 2024 г., инсталирането на машини от ново поколение е особено важно. Според експерти предстоящият халвинг ще бъде важен тест за миньорите, тъй като те ще се сблъскат с намаляване на размера на наградата и увеличаване на цената на копаене на криптовалута.

 

Исторически погледнато, изтеглянето на големи обеми добити биткойни от миньори на крипто борси може да послужи като мечи сигнал за тази криптовалута, тъй като това често предшества спад в цената, пише изданието. Но имаше и случаи, като през август 2019 г., когато цената на биткойна продължи да расте въпреки увеличаването на изходящите потоци.

Анализаторите смятат, че текущите продажби на биткойни от копачи не са силен мечи сигнал, тъй като това се случва на фона на листването на първите спот биткойн ETF в Съединените щати. Курсът на биткойна през последните седем дни се е увеличил с 5,5%, в момента цената на актива вечерта на 11 януари се повиши до $48,8 хиляди, достигайки нов максимум от декември 2021 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: