Android ще се сдобие с функция за обмен на данни между смартфон и компютър

Android ще се сдобие с функция за обмен на данни между смартфон и компютър Снимка: https://pixabay.com/

Google обяви предстоящи актуализации на операционната система Android за 2024 г., съобщава 9to5Google

Едно от ключовите нововъведения ще бъде опцията Quick Share, която ще се появи както на операционната система Android, така и на смартфоните на Samsung.

Тази функция ще позволи на потребителите бързо да обменят данни между телефони и персонални компютри. Инженерите на компанията също така планират да използват UWB технологии и други безжични средства за пренос на съдържание между устройства.

Компанията припомня функцията Fast Pair, представена на CES 2022. Тази опция позволява на смартфоните бързо да се свързват с безжични слушалки и други аудио устройства. Fast Pair ще бъде наличен на устройства през февруари, казват в  Google. Освен това някои телевизори, базирани на Google TV и Android TV OS, могат да се използват като център за управление на интелигентен дом.

Корпорацията също така обещава да направи подобрения и в картографската услуга Google Maps. Сред новите функции, потребителите ще могат да интегрират своите електрически превозни средства в приложението, позволявайки маршрутите да се изчисляват въз основа на оставащия заряд на батерията.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: